hotness 0
News

Ex-Infinity Ward werknemers klagen Activision aan

Gepost door

Ex-werknemers van ontwikkelaar Infinity Ward zijn een rechtszaak begonnen tegen uitgever Activision. Het was al duidelijk dat het niet meer boterde tussen de ontwikkelaar en de uitgever, maar na het verliezen van vele werknemers zal er nu dus ook een rechtszaak tegen Actvision komen.

Volgens Activision zou iedereen die Infinity Ward verlaten heeft namelijk geen recht meer hebben op een bonus vanwege Modern Warfare 2. Onder de naam 'The Infinity Ward Employee Group' starten de ex-werknemers nu een rechtszaak tegen Activision voor het achterhouden van bonussen. Hier zou een bedrag mee gemoeid zijn tussen de 75 en 125 miljoen dollar. Via hun advocaten laten de ex-werknemers weten dat Activision door middel van het achterhouden van bonussen Infinity Ward wilde dwingen om aan de ontwikkeling van Modern Warfare 3 te beginnen. Iets waar de werknemers geen trek in hadden.

Activision hield vol dat iedereen die bij Infinity Ward bleef werken de bonus zou ontvangen. Wanneer deze daadwerkelijk uitgekeerd zou worden bleef echter onbekend. Verder is bekend dat de groep die de aanklacht indiend uit 38 leden bestaat, terwijl er tot nu toe 26 mensen Infinity Ward hebben verlaten. Wat hier de reden achter is, is nog niet duidelijk. Wel is de groep er van overtuigd dat zij straks juichend in de rechtbank zullen staan.

0 reacties op "Ex-Infinity Ward werknemers klagen Activision aan"