hotness 0
News

''FIFA 15 speelt als ping pong'', aldus aartsrivaal PES

Gepost door

Eind dit jaar barst de strijd weer los tussen Pro Evolution Soccer 2015 en FIFA 15. Daar waar FIFA de afgelopen jaren er met de meeste complimenten en beste verkoopcijfers vandoor ging, daar probeert PES dit jaar terug te slaan. Ontwikkelaar Konami van Pro Evolution Soccer heeft hoge verwachtingen dit jaar.

Adam Bhatti, PES European brand manager en assistent producent Klaus Garner zijn het in ieder geval over één ding eens: Pro Evolution Soccer 2015 is een ijzersterk product. Volgens beiden is het schieten beter in PES 2015 en zijn de keepers beter. Over het algemeen zou PES 2015 ook realistischer zijn dan FIFA 15.

Pro Evolution Soccer 2015 zou het totaalplaatje aanbieden: ''Wij hebben een game waarin je echt voetbal kunt spelen. Je kunt op de counter spelen, op balbezit spelen of de lange bal hanteren. In de andere game (FIFA 15, red.) is het meer ping pong.''

Daarmee was de klaagzang over FIFA nog niet afgerond: ''FIFA gaat alleen maar om het maken van goals.'' FIFA zou daarbij inspelen op het succesgevoel dat spelers willen hebben. ''Veel spelers willen simpelweg goals scoren en dat hun hoge dieptebal altijd werkt.'' In het interview geeft ontwikkelaar Konami wel aan dat PES niet meer is wat het is geweest. De game is toegankelijker geworden, omdat anders een groot publiek niet zou worden bereikt.

FIFA 15 en Pro Evolution Soccer 2015 verschijnen eind dit jaar voor de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360. FIFA 15 zal eerst verschijnen in september, waarna Pro Evolution Soccer 2015 in november aan de beurt is. Eerder werd al bekend dat de vorige generatie consoles niet van een demo worden voorzien.

0 reacties op "''FIFA 15 speelt als ping pong'', aldus aartsrivaal PES"