hotness 0
News

Franse presidentskandidaat woedend op Ubisoft door verhaal Assassin's Creed: Unity

Gepost door

Ubisoft kreeg vorige week al flink wat kritiek te verduren door de bugs en lage framerate in Assassin's Creed: Unity. Nu wordt er opnieuw kritiek geuit op de nieuwste Assassin's Creed-game, maar deze keer vanuit onverwachte hoek. Een voormalig Franse presidentskandidaat is namelijk woedend op Ubisoft door het verhaal van Unity. Volgens Jean-Luc Mélenchon schetst Ubisoft een verkeerd beeld van de Franse Revolutie.

Volgens Mélanchon worden de mensen die verloren hebben in de revolutie goed afgebeeld, terwijl de overwinnaars in een slecht daglicht worden gezet. "De mensen [worden afgeschilderd] als barbaren, als bloedlustige wilden", zegt de Franse presidentskandidaat op de Franse radio.

Het ergste vindt hij echter hoe Maximilien François Marie Isidore de Robespierre wordt getoond in de game. Robespierre zorgde ervoor dat meer mensen konden stemmen en probeerde de slavernij af te schaffen tijdens de Franse Revolutie, maar in de game wordt er vooral op gefocust dat Robespierre een groot aantal 'vijanden van de staat' liet vermoorden. "Een man die onze bevrijder was in de Revolutie wordt afgebeeld als een monster", zegt Mélenchon.

Tegelijkertijd wordt het koningspaar tijdens de Franse Revolutie, Marie-Antoinette en Koning Lodewijk XVI, volgens Mélenchon te veel in een positief daglicht gezet. Hij wijst erop dat Lodewijk XVI probeerde om buitenlandse troepen naar Frankrijk te halen tijdens de revolutie zodat hij weer aan de macht kon komen. Bovendien zegt Melénchon dat Marie-Antionette zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan het omkopen van politici. "Dit is propaganda tegen de mensen", aldus de voormalige Franse presidentskandidaat.

Ubisoft heeft gereageerd op de kritiek en geeft toe dat enkele gebeurtenissen gewijzigd zijn in het spel. "Assasin's Creed: Unity is een game voor de massa. Het is geen geschiedenisles", geeft producer Antoine Vimal du Monteil aan op de website 'The Independent'.

0 reacties op "Franse presidentskandidaat woedend op Ubisoft door verhaal Assassin's Creed: Unity"