hotness 0
News

Franse rechtbank bepaalt dat digitale games moeten kunnen worden doorverkocht

Gepost door

In een rechtszaak die de Franse consumentenbond UFC-Que Choisir heeft aangespannen tegen Valve is bepaald dat digitale games door diens eigenaars doorverkocht moeten kunnen worden indien gewenst. Hiermee is de deur opengezet voor de tweedehands verkoop van goederen die enkel bestaan in een digitale omgeving.

Het Franse hof heeft vastgesteld dat gebruikers volgens de huidige Europese wetgeving in staat moeten worden gesteld om hun digitale bezittingen door te verkopen als zij dit wensen. Dit blijkt uit een publicatie op de Franse website Numerama. En zoals je al kon opmaken uit het feit dat Valve het tot een rechtszaak liet komen, is het bedrijf het daar niet mee eens.

Het voornaamste verweer dat gevoerd werd door het team van Valve, is dat het moet worden gezien als een abonnementsdienst, waarbij de speler geen bezitter is van het product. Dit werd echter van tafel geveegd, daar gebruikers immers wel betalen voor elk individueel spel. De rechtbank sommeerde Valve daarom om diens platform binnen drie maanden aan te passen, zodat doorverkoop weldegelijk mogelijk wordt. Maar het bedrijf lijkt voorlopig niet voornemens hier gehoor aan te geven.

In een verklaring aan Polygon laat het namelijk het volgende weten: ''We zijn het niet eens met het besluit van het Fransehooggerechtshof, daarom heeft dit besluit ook geen invloed tot dat er een definitief besluit is.'' Als een verandering gaat komen, zal het dus nog wel even op zich laten wachten.

0 reacties op "Franse rechtbank bepaalt dat digitale games moeten kunnen worden doorverkocht"