Franse speedrunner zet nieuw The Legend of Zelda: Breath of the Wild-record

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
2017
Action adventure
nee
Wii U

Sinds Nintendo in een interview bekend maakte dat je direct na het ontwaken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild Calamity Ganon kunt tackelen, wrijven speedrunners zich in de handjes. Het huidige record op het verslaan van Calamity Ganon ligt momenteel rond de veertig minuten, al brak een Fransman recent een heel ander record.

Tijdens een livestream speelde hij namelijk de game in recordtijd volledig uit. Dit hield natuurlijk Calamity Ganon verslaan in, maar ook verzamelen van negenhonderd Korok Seeds, veroveren van honderdtwintig shrines, een vol compendium hebben en alle voorwerpen verzamelen. De benodigde tijd: 49 uur, 9 minuten en 41 seconden. En dit had korter kunnen zijn als de gamer niet toegegeven had aan zijn vermoeidheid en een dutje had gedaan. Hij streeft er daarom na zijn eigen record in de toekomst te breken en onder de veertig uur te eindigen. Dat vertelt speedrunner Xalikah in een interview met Kotaku.

''Het moeilijkste is denken aan alle voorwerpen en dingen die je nodig hebt,'' aldus Xalikah. ''Vooral eens het gebrek aan slaap merkbaar wordt. Ik had een begin de eerste 24 uur, maar eens dertig uur erop had zitten werd het lastig. Het voelde alsof er geen einde aan kwam, dus besloot ik een dutje te nemen.''

De recordpoging van Xalikah kun je hieronder terug zien. In deze video toont hij enkele indrukwekkende manoeuvres die hij gebruikt om tijd te besparen. Denk hierbij voorbeeld aan het gebruiken van ijsmagie om een waterval te beklimmen.

 

 

Bekijk live video van Xalikah op www.twitch.tv

Bron: Kotaku

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner