hotness 0
News

Free Radical zegt geen geld van LucasArts gebruikt te hebben voor Haze

Gepost door

Steve Ellis, oprichter van het vroegere Free Radical, heeft met GameSpot de beschuldiging besproken dat de studio toendertijd geld van LucasArts heeft gebruikt om de ontwikkeling van Haze te financiĆ«ren. Dit werd eerder beweerd door een anonieme medewerker van studio LucasArts. 

De werknemer zei tevens dat het onzin was dat Star Wars Battlefront 3 al voor zo'n 99 procent klaar geweest zou zijn op het moment dat LucasArts het project annuleerde. Volgens de bron was het spel voor hooguit 75% klaar, en bovendien zou Free Radical het project alsmaar uitgesteld hebben om meer geld te kunnen vragen van LucasArts, en dit geld in de shooter Haze te steken.

Ellis gaat deze beweringen tegen; hij stelt dat Ubisoft, uitgever van Haze, zelf extra geld heeft door laten stromen naar de ontwikkelaar en dat Free Radical zodanig dus helemaal geen geld nodig had. Ellis zegt het ironisch te vinden dat elke uitgever waarmee Free Radical samen heeft gewerkt, ervoor vreesde dat zijn geld gebruikt zou worden voor een spel dat bij het andere deel van de samenwerking in ontwikkeling was, terwijl ze aan Free Radical wel als samenwerkingsvoorwaarden stelden dat middelen bedoeld voor projecten van hen voor de projecten van Free Radical zelf te zetten.

0 reacties op "Free Radical zegt geen geld van LucasArts gebruikt te hebben voor Haze"