Free to Play heeft Evolve geen windeieren gelegd

Evolve
10/02/2015
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Afgelopen week werd de multiplayer shooter Evolve op de PC opeens aangeboden via een free-to-play model. De shooter was altijd gewoon flink geprijsd geweest en heeft daarna heel veel DLC tegen betaling aangeboden. Het spel werd echter gemiddeld slechts nog door 150 spelers per dag gespeeld, dus er moest iets gebeuren.

Het free-to-play model, genaamd Evolve Stage 2, heeft ontwikkelaar Turtle Rock Studios voorlopig geen windeieren gelegd. Het aantal spelers is namelijk drastisch met 25.000 procent gestegen. Daarmee komt de game plotsklaps op de 11e plek van meest gespeelde spellen op Steam van dit moment.

Op dit moment wordt het spel door meer dan 40.000 spelers gespeeld. De vraag is hoe lang dit model stand blijft houden. Het is in ieder geval duidelijk dat veel gamers het in Evolve zagen zitten, mara door twijfel of geldgebrek uiteindelijk niet tot een aanschaf zijn overgegaan.

De ontwikkelaar liet in een eerder stadium al weten dat als het ftp-model succesvol zou zijn, de game mogelijk ook op de consoles free-to-play zou worden. Dat zou de userbases op de consoles voor Evolve in ieder geval geen kwaad doen. Op de PlayStation 4 is vandaag de dag namelijk nauwelijks nog een potje op te starten.

Bron: VG247

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner