hotness 0
News

Gaat Nintendo zich weer richten op 'core' gamers?

Gepost door

Met de Nintendo DS en Wii walste Nintendo de vorige generatie over zijn concurenten heen. Miyamoto, Iwata, Fills-Aime en andere hoge piefen van Nintendo lachen zich vast scheef in hun luxe kantoren. Met de Wii U is de lol er wel vanaf.

Want hoewel met het zeven miljoen verkochte exemplaren niet bepaald slecht verkoopt, zijn zowel de PlayStation 4 en de Xbox One de console al voorbij geraasd. Het is dan ook de hoogste tijd om de pijlen weer te richten op de gamers volgens Shigeru Miyamoto.

In de nieuwe Edge, welke een special is over Nintendo, wordt uitvoerig met de geestelijke vader van onder andere Mario, Donkey Kong en Zelda gesproken. En dit is wat hij blijft maken, aangezien hij zegt dat hij en zijn team zich niet willen richten op passieve gamers.

''En zijn mensen die bijvoorbeeld misschien een film willen kijken. Of wellicht willen ze naar Disneyland. Hun houding: 'Oké, ik ben de consument. Jullie moeten mij vermaken.' Het is een soort passieve houding die ze aannemen en ik vind het nogal zielig. Ze weten niet hoe interessant het is als je de volgende stap neemt en jezelf uitdaagt met moeilijkere games.''

0 reacties op "Gaat Nintendo zich weer richten op 'core' gamers?"