hotness 0
News

Gabe Newell biedt excuses aan aan ontwikkelaar Hatred

Gepost door

Gabe Newell heeft persoonlijk excuses aangeboden namens Steam aan Destructive Creations, nadat Steam hun game Hatred had geweigerd.

Hatred stond klaar in Steam Greenlight, waar het in korte tijd ruim 13.000 upvotes wist te verzamelen en zo naar de zevende plek wist te stijgen. Normaal zou dit betekenen dat de game op Steam toegestaan zou worden. Echter was de game opeens verdwenen.

Toen Destructive Creations informeerde wat er aan de hand was, kregen ze het volgende te horen. ''Gebaseerd op wat we gezien hebben, zullen we Hatred niet publiceren op Steam. We hebben de game daarom verwijderd.''

De reactie van Valve is niet geheel onbegrijpelijk. Hatred is een shooter met een gigantische hoeveelheid geweld, zelfs voor een video game. Het zou dus verre van ondenkbaar zijn dat er mensen zijn die er aanstoot aan zouden nemen en klachten bij Steam erover zou hebben neergelegd. Destructive Creations vatte het echter heel sportief op.

''Hoewel games als Manhunt en Postal nog steeds op Steam aangeboden worden, respecteren we Valve's beslissing [om de game te weigeren], aangezien ze hier het recht toe hebben. Tegelijkertijd willen we jullie verzekeren dat dit geen invloed zal hebben op de ontwikkelaar, visie of de inhoud. De game zal nog steeds in het tweede kwartaal van 2015 verschijnen, zoals gepland. Verder willen we dit niet als een mislukking beschouwen omdat we gezien hebben hoeveel mensen achter ons staan. In slechts enkele uren nadat de Greenlight campagne live ging, hadden we al 13.148 upvotes en stonden we zevende.

Dit is voor ons het beste bewijs dat er diehard Hatred-fans zijn, die erop wachten tot de game uitkomt. We gaan blijven werken om ze geen game te geven die opwindende en uitdagende gameplay biedt. Deze hele situatie moedigt ons alleen maar aan om niet op te geven. Tevens willen we de reserveren vervroegen, aangezien erom gevraagd werd. Aan het einde van de dag beslissen de gamers of de game leuk is om te spelen.''

En daarmee zou de kous af zijn geweest. Tot Jarosław Zieliński, hoofd van Destructive Creations, opeens een e-mail kreeg van Gabe Newell zelf. In deze e-mail was het volgende te lezen:

Hoi Jaroslaw,

Gisteren vernam ik dat we Hatred hebben verwijderd van Greenlight. Aangezien ik niet op de hoogte was hierover heb ik intern geïnformeerd waarom wij dit gedaan hebben. Het blijkt dat dit geen goede beslissing was en we zullen Hatred terug online plaatsen. Mijn excuses aan jou en jouw team. Steam is ervoor om handvaten te bieden aan ontwikkelaars én klanten.

Succes met je game,

Gabe. 

0 reacties op "Gabe Newell biedt excuses aan aan ontwikkelaar Hatred"