hotness 0
News

Gamescom wordt in 2019 groter dan ooit tevoren

Gepost door

Terwijl de E3 nog kersvers in het collectieve gamersgeheugen gegrift staat, is de game-industrie al volop bezig met het volgende grote evenement. In augustus begint Gamescom immers alweer, dat volgens een nieuwsbrief van de organisatie groter gaat zijn dan ooit tevoren.

In 2019 zal voor het eerst zaal 11.3 worden gebruikt voor Gamescom, waarmee een kleine negenduizend vierkante meter aan de beursvloer wordt toegevoegd. De Koelnmesse heeft hiertoe besloten om de ervaring aangenamer te maken voor de bezoekers.

In de verklaring laat men weten dat bepaalde delen van de entertainment area opnieuw onder de loep worden genomen en dat men de looppaden gaat verbreden. Dit zou de doorstroom moeten bevorderingen, waardoor bezoekers beter uit de voeten kunnen op de drukke momenten. Andere verbeteringen bestaan uit extra catering- en rustlocaties.

Zaal 11.3 zal een ''compleet nieuw programma'' gaan volgen, waarover we in de komende dagen meer informatie zullen krijgen. Hiernaast zal ook zaal 10.2 er iets anders uit gaan zien, met een indie village, campus, friends & family-section en een retro area. Het cosplay-dorp zal worden verplaatst naar zaal 5.1, dat het dient te delen met de verkopers, die verder ook zaal 5.2 bezetten.

''De uitbreiding van het gebied en de aanpassingen aan de entertainment sectie zijn het gevolg van verschillende factoren. Allereerst is er de toegenomen vraag naar tentoonstellingsruimte of de vergroting ervan in de entertainmenthallen. Dit betekent dat er behoefte is aan meer ruimte voor nieuwe ideeën. Tegelijkertijd hebben we de verbetering van de bezoekerservaring op de agenda gezet als een van de centrale doelen van 2019 en de verschillende maatregelen tonen zich precies daar. Verder maakt de versterking van het evenementskarakter van Gamescom meer gebieden en aanpassingen aan de planning noodzakelijk. Het doel is om bezoekers nóg meer entertainment te bieden rondom computer- en videogames en zo de community een nog beter Gamescom-ervaring te bieden,'' vertelt Gamescom director Tim Endres. Dit sentiment wordt gedeeld door Christian Baur, het hoofd van Gamescom:

''De focus van Gamescom zijn de Gamescom-fans. Dat is waarom we het bezoek aan Gamescom zo willen inrichten dat het een stuk comfortabeler is. En om dat doel te realiseren hebben we een hoop nieuwe maatregelen genomen dit jaar. Dit bevat nieuwe secties, het oplossen van knelpunten, het nieuwe avondticket, bredere gangen en aanvullende plaatjes om tot rust te komen. Op deze manier reageren we op de flink toegenomen interesse van bezoekers en standhouders op Gamescom.''

0 reacties op "Gamescom wordt in 2019 groter dan ooit tevoren"