GameStop is blij dat de volgende generatie consoles disc drives heeft

In de afgelopen maanden hebben zowel Microsoft als Sony bevestigt dat hun aankomende consoles zullen lanceren met een disc drive. En zoals je allicht al kon verwachten, is winkelketen GameStop daar maar wat blij mee.

In een interview met GameSpot vertelt Frank Hamlin, chief customer officer, dat zowel Sony als Microsoft zich er zeer van bewust zijn dat mensen de optie willen hebben om met een disc te spelen. De populariteit van digital downloads en streaming- en abonnementsservices mag dan wel toenemen, maar het is belangrijk om mensen de optie te geven volgens Hamlin.

De vergelijking tussen de evolutie van games en zaken als films en muziek wordt vaak gemaakt, maar is volgens Hamlin onterecht. Want waar films en muziek veelal uit een vaste hoeveelheid data bestaan, daar worden games steeds groter en groter. Een disc die een aanzienlijk deel van de data bevat zal volgens hem daarom voorlopig nog wel relevant blijven.

''Ik denk dat Microsoft en Sony zich er zeer van bewust zijn dat de consument deze optie nodig heeft. We zijn ervan overtuigd dat we consumenten moeten helpen door ze een fysieke game te verkopen als ze dat willen,'' aldus Hamlin. ''Het is zoiets als een verzamelobject. Ze houden ervan het te verzamelen en als trofee op de plank te zetten. Die tastbaarheid is zeer belangrijk voor de juiste game-ervaring. De consument niet dat privilege geven is iets waarvan ik denk dat zowel Microsoft als Sony weet dat het dom is.''

Als een voorbeeld van zijn punt haalt hij Red Dead Redemption 2 aan; een game die reeds ruim 100GB beslaat. Als dit uitgebracht zou worden op de volgende generatie, die naar verluidt 8K zal gaan draaien, dan zou het volgens Hamlin ruim 400GB aan ruimte nodig hebben wanneer het volledig digitaal zou zijn.

Een volledig digitale console is er natuurlijk al met de komst van de Xbox One S All-Digital Edition. GameStop verkoopt deze console echter niet. ''We zijn er absoluut enthousiast over, maar verkopen het momenteel niet,'' aldus Hamlin eens de journalist van GameSpot dit aanhaalt. ''Micorosft is een geweldige partner en we zijn in gesprek over hoe we dit gaan bewerkstellingen.''

Op verdere vragen over dit onderwerp, zoals hoe de gesprekken lopen, wilde Hamlin niet ingaan.

 

Bron: GameSpot

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner