hotness 0
News

Gearbox en 3D Realms schikken in Duke Nukem-rechtszaak

Gepost door

De rechtszaak die Gearbox had aangespannen tegen 3D Realms en Interceptor Entertainment is buiten de rechtszaal om geschikt door de drie partijen, dit maakt Gearbox bekend via hun website. De voorwaarden van de schikking zijn echter helaas geheim gehouden.

Gearbox zag zich gedwongen de rechtszaak aan te spannen nadat 3D Realms en Interceptor Entertainment Duke Nukem: Mass Destruction aankondigde, terwijl die eerste de rechten van de franchise aan Gearbox verkocht had. Interceptor had de licentie voor het ontwikkelen van de game gekregen van 3D Realms, niet wetende dat deze niet geldig was. Nadat Gearbox contact met ze had opgenomen hebben ze de game echter bewerkt om ''The King'' eruit te halen. Deze game is nog altijd in ontwikkeling onder de naam Bombshell. De drie partijen gaven de volgende verklaringen voor het conflict:

3D Realms:

Toen we Interceptor een licentie gaven om Duke Nuken: Mass Destruction te ontwikkelen, deden we dit in goed vertrouwen en waren we niet op de hoogte van enig conflict. We hebben nooit de intentie gehad Gearbox of Duke enige schade te berokkenen, wat dan ook de reden is dat we onmiddelijk gestopt zijn met de ontwikkeling nadat Gearbox contact zocht. Om de toekomst van Duke veilig te stellen is 3D Realms net als Gearbox van mening dat een enkel thuis het beste is voor de IP. En als grote Duke-fans zijn we opgewonden om te zien wat Gearbox gepland heeft met ''The King''. Wat betreft onze eigen games, we zijn druk bezig de ontwikkeling van Bombshell af te ronden en het in handen van onze fans te krijgen.

Interceptor Entertainment

Ik ben heel blij dat de rechtszaak tussen Gearbox, 3D Realms en Interceptor tot een einde is gekomen. Op dit moment ben ik, samen met mijn collega's, druk bezig met het puntjes op de I zetten van Bombshell. Ik kan niet wachten tot jullie het spelen.

Nu dat de rechtszaak over is, wil ik enkele dingen zeggen over mijn geschiedenis met Gearbox en hopelijk wat zaken ophelderen. Ik ben al jaren een grote Duke-fan en de originele Duke Nukem 3D had een grote invloed om me en op mijn loopbaan in deze industrie waar ik van hou.

Ik wil mijn dank geven aan Gearbox omdat ze me hebben laten werken aan Duke Nuken: Reloaded. Ik heb zelf besloten de ontwikkeling in 2011 stop te zetten om Interceptor op te richten en te werken aan Rise of the Triad.

Ik wil voor eens en altijd duidelijk maken dat het mijn eigen beslissing was de stekker uit Duke Nukem: Reloaded te trekken, ondanks dat we door mochten gaan. Ik heb respect voor Gearbox voor het ondersteunen van een jonge ontwikkelaar en ben blij dat we dit nu achter ons kunnen laten.

Ik kijk er naar uit Bombshell af te ronden en, als een oude fans van Duke, te zien wat Gearbox met ''The King'' gaat doen.

Gearbox

Gearbox Software, 3D Realms en Interceptor Entertainment hebben hun verschillen opgelost. Alle partijen hebben vrijwillig alle procesvoering beƫindigd. We willen de voorwaarden van de regeling geheim houden, maar bevestigen dat Gearbox Software de volledige en rechtmatige eigenaar van de Duke Nukem-serie is.

0 reacties op "Gearbox en 3D Realms schikken in Duke Nukem-rechtszaak"