hotness 0
News

Gerucht: 'Nintendo stopt dit jaar met de productie van Wii U'

Gepost door

De Japanse krant Nikkei zegt informatie te hebben over het stopzetten van de productie van de Wii U. Volgens hen zou Nintendo eind dit jaar stoppen met het produceren van de Wii U om zich volledig te kunnen richten op de Nintendo NX.

De krant heeft het wel vaker plannen van Nintendo vroegtijdig naar buiten gebracht, dus het gerucht is niet zomaar uit de lucht gegrepen. De reden voor het stopzetten van de productie is overduidelijk de tegenvallende verkoop van de console. Tot en met 2015 zijn er wereldwijd 12,6 miljoen exemplaren verkocht, ten opzichte van 101 miljoen Wii-exemplaren.

Nikkei zegt geen informatie te hebben over wanneer er precies wordt gestopt met produceren of wanneer de NX zal lanceren. Andere geruchten van oktober vorig jaar meenden dat de productie van de NX zelfs al begonnen was, omdat verschillende ontwikkelaars al devkits ontvangen hadden. Op de E3 zullen we waarschijnlijk eindelijk meer te horen krijgen over wanneer de console uitkomt en wellicht wat dit voor gevolgen heeft voor de Wii U.

0 reacties op "Gerucht: 'Nintendo stopt dit jaar met de productie van Wii U'"