hotness 0
News

Gerucht: Project Scorpio 4,5 keer krachtiger dan Xbox One, ondersteunt ook upscaling naar 4K

Gepost door

Project Scorpio van Microsoft zal volgens een whitepaper voor ontwikkelaars 4,5 keer krachtiger zijn dan de Xbox One en One S. Dit meldde Digital Foundry van Eurogamer gisteren. Gedetailleerdere beschrijvingen van de console wijzen uit dat hij wellicht ook gebruik gaat maken van upscaling.

Microsoft gaf afgelopen E3 aan dat games van de first party studio’s in native 4K zullen draaien. De whitepaper noemt echter ook twee andere methoden voor ontwikkelaars om games in 4K draaiend te krijgen. Zo kan er een zogenaamde half resolution toegpast worden, waarbij delen van het beeld in 4K draaien, maar enkele effecten op een lage resolutie getoond worden.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars games ook in een lagere resolutie weergeven en deze omhoog schalen naar 4K via sparse rendering, vergelijkbaar met het checkerboard rendering van de PlayStation 4 Pro. Dit zou nodig zijn, omdat ondanks dat de console mogelijk 4,5 keer krachtiger is, er een toename van 5,7 keer de kracht van de Xbox One nodig is om games die op 720p of 900p in 4K af te kunnen spelen. Het is daarnaast niet ondenkbaar dat de Scorpio dergelijke mogelijkheden krijgt, zodat ontwikkelaars de vermoedelijke zes teraflops voor meer dan resolutie in kunnen zetten.

Tot slot verwacht Digital Foundry dat dezelfde Jaguar-processoren op een hogere kloksnelheid in de console zullen zitten. Wel zou hij gebruik maken van sneller werkgeheugen, namelijk ddr5 in plaats van ddr3. Om deze reden bevat de Scorpio geen esram, een veel sneller soort geheugen dat zich wel in de Xbox One bevindt. In de whitepaper staat dat ontwikkelaar hier wel rekening mee moetne houden, dus exclusieve games voor de Scorpio zullen niet worden gemaakt.


 

0 reacties op "Gerucht: Project Scorpio 4,5 keer krachtiger dan Xbox One, ondersteunt ook upscaling naar 4K"