hotness 0
News

God of War: Ascension had budget van 50 miljoen dollar

Gepost door

Sony heeft letterlijk kosten noch moeite gespaard bij de ontwikkeling van God of War: Ascension. De game zou een ontwikkelingsbudget van zo’n 50 miljoen dollar hebben gehad. De meest recente game met Kratos in de hoofdrol heeft daarmee minstens evenveel gekost als Modern Warfare 2.

In een interview met de Zwitsere publicatie “20 Minuten” heeft de lead producer van God of War: Ascension bekendgemaakt dat de ontwikkeling van Kratos’ meest recente avontuur “een miljoenenbedrag van midden de twee cijfers” heeft gekost. Een gerechtvaarde schatting zou ons dan op 50 miljoen dollar brengen als concreet bedrag.

Hoewel dat bedrag immens lijkt, is het toch niet ongeloofwaardig. Er wordt namelijk verondersteld dat Call of Duty: Modern Warfare 2 tussen de $40-50 miljoen heeft gekost. De opvolgers zouden ook alleen maar duurder zijn geworden. Bovendien praten we hier enkel over het ontwikkelingsbudget en niet het marketingbudget dat al snel het viervoudige van bovenstaande kan zijn.

Vind jij dat God of War: Ascension zijn $50 miljoen waard is geweest? Laat maar horen. Hier kun je alvast terecht voor onze Hands-On video en kritische review.


 

0 reacties op "God of War: Ascension had budget van 50 miljoen dollar"