Guild Wars 2 krijgt wellicht nooit een betalende expansie

Guild Wars 2
28/08/2012
MMORPG
ja
PC

Guild Wars 2 zal zijn spelers waarschijnlijk nooit laten betalen voor een boxed expansie. Dankzij het succes van microtransacties in het spel en het Living World-systeem zou een betalende uitbreiding niet nodig zijn voor de MMORPG die zonder maandelijks abonnement werkt.

Spelers van Guild Wars 2 hoeven niet te vrezen bij het nieuws dat hun geliefde MMORPG geen boxed expansie zou krijgen. De Lead Content Designer van ontwikkelaar ArenaNet, Mike Zadorojny, heeft namelijk verklapt dat de zogenaamde gratis Living Story-updates van het spel het onnodig maken om een boxed expansie uit te brengen. ArenaNet kan die updates van de verhaallijn kostenloos blijven aanbieden door het succes van microtransacties in Guild Wars 2.

Mike Zadorojny over een eventuele expansie voor Guild Wars 2 in Eurogamer:

Op dit ogenblik zien we een boxed expansie van Guild Wars 2 niet als een optie waar we actief mee bezig zijn. Het is iets wat we liever achter de hand houden. We geloven dat het Living World-principe dat we voor Guild Wars 2 hebben gecreëerd, ons alle ruimte geeft om de uitbreidingen door te voeren die we willen. Als we zo door blijven doen, zullen we nooit behoefte hebben aan een betalende expansie.

Voor de Living World-updates maakt ArenaNet gebruik van vier teams die elk vier maanden krijgen om twee updates te verzorgen. Op die manier wil ArenaNet ervoor zorgen dat de spelers van Guild Wars 2 steeds geboeid blijven. Hoe meer spelers er geboeid zijn, hoe groter de kans dat er echt geld wordt neergeteld in de Gem Store. Die microtransacties brengen de makers van Guild Wars 2 op dit moment naar eigen zeggen genoeg op. Overigens heeft de ontwikkelaar beloofd om nooit een pay-to-win-systeem te introduceren in hun abonnementsvrije MMORPG.

Bron: PC Gamer

Reacties

gothnick91 op Maandag 8 juli 2013 om 18:55

Oke misschien toch maar eens Guild Wars 2 gaan spelen xD

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner