Heeft de laatste Red Dead Redemption 2-update paarden dommer gemaakt?

Red Dead Redemption 2
26/10/2018
Action adventure
ja
PlayStation 4, Xbox One

Paarden in Red Dead Redemption 2 zijn een stuk dommer geworden sinds de laatste update van de game. Dat beweert een groep spelers althans op plaatsen als Reddit, waarna Kotaku op onderzoek uitging.

''Terwijl ik gisteren Red Dead Online speelde was ik in de bossen bezig met het bestuderen van dieren als een onderdeel van de Naturalist update,''aldus Zack Zwiezen van de outlet. ''Ik floot voor mijn paard, dat normaal gesproken aan komt rennen. Maar dat gebeurde niet afgelopen nacht. Ik floot en floot, maar geen paard. Ik kon mijn paard zien op de kaart, maar er kwam geen beweging in. Ik ging ervanuit dat het een bug zou zijn, dus ik verliet de server en herstartte mijn spel, maar mijn paard wilde nog steeds niet komen toen ik floot.''

Het verhaal van Zack is nu niet uniek. Wie op in het Red Dead subreddit kijkt, wordt begroet door tientallen verhalen van paarden die vreemd gedrag vertonen. Een niet reageren is een voorbeeld, maar ook niet meegaan met fast travelen, verschijnen en verdwijnen, in de lucht zweven (zoals hieronder te zien) en vallen over elk klein obstakel zien we constant voorbijkomen.

Het gedrag van de paarden is voor menig speler een doorn in het oog. Begrijpelijk natuurlijk, daar je een aanzienlijk deel van je tijd doorbrengt op zijn rug. Het is juist om deze reden dat de viervoeters kleine obstakels zonder input overwinnen en, eens voldoende vertrouwen is opgebouwd, alles eraan doen om je niet te laten vallen. Maar ook daar is nu geen sprake meer van.

Hoewel sommige vermoeden dat de AI van paarden is verslechterd om nieuwe premium-voorwerpen aantrekkelijker te maken, is het aannemelijker dat de nieuwe update onbedoeld een complicatie met zich meebrengt die resulteert in deze bug. Zeker weten doen we het echter pas eens Rockstar besluit te reageren.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner