hotness 0
News

Heeft Kojima Konami verlaten?

Gepost door

Hideo Kojima is een van de bekendste figuren uit gameland. Met enige regelmaat neemt hij zijn fans in de maling met cryptische uitspraken of onthullingen, die later weinig meer dan een grapje lijkt te zijn. Het laatste nieuws rond zijn persoontje is echter niet om te lachen.

Kojima zou namelijk al een tijd problemen hebben met het bestuur van Konami. Als gevolg zou Kojima Konami verlaten hebben en daarmee ook de deur achter Kojima Productions achter zich dicht getrokken hebben. Plaatjes die op het internet opdoken, lijken deze geruchten te bevestigen. Wat valt jou op aan onderstaande afbeeldingen?


Als je goed kijkt zul je zien dat op de nieuwe advertentie voor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain twee veranderingen zijn doorgevoerd. De naam van Hideo Kojima is volledig verwijderd en ook het logo van zijn studio prijkt er niet meer op.

Hetzelfde geldt voor de website van Kojima Productions. Wanneer je deze nu probeert te benaderen, wordt je doorverwezen naar een site over Metal Gear V.  Dit lijkt dus een directe bevestiging van de sluiting van Kojima Productions, al zijn er ook aanwijzingen dat de studio een naamswijziging ondergaat. Hieronder kun je wederom twee afbeeldingen bekijken. Hierbij is te zien dat vacatures op de Konami-website, waarop je eerder kon solliciteren om bij Kojima aan de slag te kunnen nu zijn onder gebracht bij Konami Los Angeles, een studio die gisteren nog niet bestond.

De geruchtenmolen stopt hier echter niet. Konami heeft namelijk zelf een persbericht de wereld ingestuurd nadat dit verhaal via Reddit de wereld in kwam. In het persbericht laten ze het volgende weten: ''Zoals we al hebben medegedeeld gaan we onze bedrijfsstructuur aanpassen naar een systeem dat aangestuurd wordt vanuit het hoofdkantoor. Zo kunnen we een stabiel operatiebasis oprichten om te reageren op de snel veranderende digitale entertainment markt. Konami Digitale Entertainment (inclusief Mr. Kojima) zullen door gaan met het ontwikkelen en ondersteunen van Metal Gear-producten. We hopen dat jullie uitkijken naar toekomstige aankondigingen.''

Dit persbericht schetst dan weer een heel ander beeld dan wat een anonieme medewerker liet weten tegenover GameSpot. Volgens deze persoon zouden Kojima en andere topmensen namelijk Konami verlaten zodra The Phantom Pain klaar is. Dit zou het gevolg zijn van een machtsspel binnen het bedrijf, waardoor deze groep hun toegang tot internet, e-mail en bedrijfstelefoon is ontnomen.

 

0 reacties op "Heeft Kojima Konami verlaten?"