hotness 0
News

Horizon: Forbidden West wordt overladen met negatieve reviews

Gepost door

Metacritic is een belangrijke graadmeter voor gamers en studios als het gaat om hoe goed een game bij het grote publiek wordt ontvangen. Rond de release van The Last of Us: Part II kwam zowel de game als Metacritic veelvuldig voorbij op game sites. De reden hierachter was een stortvloed aan negatieve reviews, als gevolg van het zogeheten ‘review bombing campaigns’. Datzelfde gebeurt nu met de reviews van Horizon: Forbidden West.

De score op de website is voor veel gamers een reden om een game wel of niet aan te schaffen. De bombing campaigns kunnen zo een spel onterecht breken en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor een studio. Om dit te voorkomen heeft Metacritic een aanpassing gemaakt, want reviews kunnen nu pas vierentwintig uur na het verschijnen van de game geplaatst worden. Dit bleek echter niet genoeg. In het geval van het recent verschenen Horizon: Forbidden West haalde dit de user score zelfs zover naar beneden dat deze tijdelijk op een drie stond. Metacritic is op de hoogte van de problemen en verwijderde al diverse “valse” reviews, waardoor de score inmiddels weer op een keurige acht uitkomt.

Sommige studio’s vinden de score zelfs zo belangrijk, dat zij op basis van dit cijfer de bonussen uitkeren. Op de redactie van GameQuarter werd de game wel goed onthaald, eerder vandaag verscheen onze review.
 

0 reacties op "Horizon: Forbidden West wordt overladen met negatieve reviews"