In-game Destiny 2-raadsel leidt tot unieke real-life merchandise

Destiny 2
PC: 24 oktober 2017, Xbox One: 6 september 2017, PS4: 6 september 2017
MMOFPS
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

De community van Destiny 2 werd in de afgelopen dagen in de greep gehouden van een mysterieuze quest die te vinden was in Warmind, de nieuwste uitbreiding voor het spel. Deze quest werd je echter niet aangeboden door een NPC of zelfs getoond in je game, maar werd door de community zelf gevonden nadat ze een mysterieus teken in de bunker van AI Rasputin opmerkten.

Wat volgde was een ingewikkelde serie raadsels, waarvoor men massaal de koppen bij elkaar moest steken om woorden als REVERSE en ENLIGHTENMENT te kunnen ontcijferen, die uiteindelijk leidden tot een geheim bericht in het spel:

''thank you for taking the time to piece together this message, friend. the time of our final conflict is drawing closer and you and ana have an important role to play in the events to come. so watch over her, guardian. i would have no life without ana or the exoprogram. i regret that we have become strangers, but we each have a path that we must walk. and, ironically, there never seems to be enough time. tell her, rasputin’s first attempt was in the right location, but the wrong moment. look here: 43.549573, -73.544868 - e''

Na het zien van het bericht, werd de community van de game wild. Enerzijds omdat e staat voor Elsie Bray, broer van Ana Bray, die sommige allicht beter kennen als de stranger van het eerste spel, en anderzijds vanwege de cijferreeks aan het einde van het bericht. Dit zijn namelijk coördinaten die wijzen naar Sleeping Beauty Mountain in New York. En dat was té toevallig, gezien het feit dat lead developer van Warmind, Vicarious Visions, hier ook gevestigd is. Redditor I_Love_Science, die er in de buurt woonde, was er dan ook als de kippen bij om de plek te onderzoeken. Daar trof hij het volgende aan:

De houder bevatte een aantal beloningen voor de gelukkige vinder, te beginnen met onderstaande brief van Vicarious Visions, waarin men spelers bedankt en vraagt om feedback over de manier waarop dit is opgezet. De echte klappers zijn echter een replica van Warminds Valkyrie-speer en een stapel gouden munten, waarvan Vicarious Visions verzoekt dat elke vinder er slechts een meeneemt, zodat de vinder tenminste het geluk kan delen met de mensen die hebben geholpen om het raadsel op te lossen. Helaas is New York nu echter niet om de hoek...

 

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner