hotness 0
News

Is dit de ware vorm van de Nintendo NX?

Gepost door

Er is al heel veel gezegd en geschreven over de Nintendo NX, het mysterieuze nieuwe gamingdevice van het Japanse bedrijf. Het feit is echter dat we nog altijd, ondanks hints, geruchten en hoaxes, niet weten wat het nu is. Eurogamer zegt nu echter het antwoord te hebben op basis van meerdere bronnen.

Nu zijn ze natuurlijk niet de eerste die dit beweren, maar de website heeft zich herhaaldelijk bewezen als een betrouwbare bron van informatie. Hoewel we dus niet met zekerheid kunnen stellen of onderstaande informatie klopt, je bent bij deze gewaarschuwd, is de kans aanzienlijk groter dan bij de meeste ''lekken''.

Het belangrijkste stuk informatie waar Eurogamer de handen op heeft weten te leggen, geeft ons eindelijk antwoord op wat de NX nu eigenlijk is; een handheld. Het is echter geen traditionele handheld in de DS- of GameBoy-lijn.

In plaats daarvan is de NX een scherm waar een tweedelige controller aan los- of vastgekoppeld kan worden. Mogelijk is dit gedaan omdat het scherm zo ook gebruikt kan worden als touchscreen om mobiele games op te spelen. De informatie van Eurogamer gaat echter niet verder in op het scherm.


Als je NX -games op het grote scherm wilt spelen, hoef je geen speciale kabel of accessoire voor aan te schaffen. De NX zou namelijk komen met een dockingstation waar je het device in kan steken om verder te kunnen spelen op je televisie. Het apparaat hiervoor is kleiner van een PS4, wat zou passen bij Nintendo's stijl. Hetzelfde geldt voor de cartridges die naar verluidt gebruikt zouden worden voor de NX, daar Nintendo altijd cartridges heeft gebruikt voor diens handhelds. De 32GB cartridge die volgens geruchten wordt aanbevolen lijkt echter wat aan de kleine kant.

Dat Nintendo cartridges besluit te gebruiken was overigens al langer vrijwel zeker. In mei dook namelijk een handelsmerk op van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, die hier al melding van maakte. Naar verluidt heeft Nintendo wel overwogen om puur op downloads in te zetten, maar zijn ze hier ook weer vanaf gestapt.

Onder de motorkap zou de NX werken van de Tegra-technologie van Nvidia. De huidige dev kits draaien op de X1-chip, wat mogelijk nog verandert wordt in de uiteindelijke versie. De X1 wordt al gebruikt in onder andere de Shield Android TV-console en is best een krachtig stukje hardware. Het kan echter niet opboksen tegen de PlayStation 4 en Xbox One 1 en al helemaal niet tegen de Neo en Scorpion.

Het gebruik van Tegra-chip zou voortkomen uit een verlangen om rekenkracht en energiegebruik te balanceren. Hierdoor is het echter niet meer mogelijk om backwards compatibility aan te bieden. Het zal echter niet op Android draaien zoals eerder beweerd werd, maar op een custom OS. Volgens de bronnen zou dit alles officieel onthult worden in september. Wij wachten in spanning af wat hier van waar blijkt.

 

0 reacties op "Is dit de ware vorm van de Nintendo NX?"