hotness 0
News

Je kunt een pacifist run doen in Cyberpunk 2077

Gepost door

Sinds het enorme succes van Undertale vragen gamers steeds vaker om de mogelijkheid om een game uit te spelen middels een zogenaamde pacifst run; een speelstijl waarbij jouw karakter geen vijanden doodt. En in Cyberpunk 2077 heb je die optie.

Dit werd door Lead quest designer Pawel Sasko bevestigd toen GameSpot er op de E3 naar vroeg. In sommige gevallen zal de game hier zelfs rekening mee houden en zal hoe het verhaal zich ontvouwt veranderen. Hier zit wel een maar aan, daar niet elke confrontatie een blijvende impact heeft. Een aantal vijanden sparen in een grootschalig gevecht bijvoorbeeld, zal op het geheel weinig uitmaken.

''Dit is met name een persoonlijke keuze in de speelstijl van de speler,'' zegt Sasko. ''Echter zijn er gevallen waarin het mee wordt genomen, daar het dan belangrijk is. Het is belangrijk of je een bepaalde gast neerslaat of vermoordt enzovoorts.''

Wanneer je ervoor kiest om niet in for the kill te gaan, heb je gelukkig voldoende andere opties tot je beschikking. Dit beweert GameSpot na het zien van een Behind Closed Doors gameplay-sessie op de E3. Spelers kunnen onder andere sluipen, non-lethal aanvallen gebruiken en hacken om geen bloed aan hun handen te krijgen. Gedeeltelijk is dit gebonden aan je karakter, hetgeen ook naar voren kwam in die demo. Daar zagen we namelijk hoe een Netrunner en een karakter met brute kracht met een turret omgingen.

De Netrunner kan de Turret hacken om die het vuile werk te laten doen, terwijl de spierbundel het kan gebruiken als een geïmproviseerde minigun. Hoe ga jij spelen?

0 reacties op "Je kunt een pacifist run doen in Cyberpunk 2077"