hotness 0
News

John Carmack hint naar een volgende Quake

Gepost door

Qua ontwikkeling valt er van een volgende Quake alsnog niets te bemerken, maar er zijn stemmen binnen id Software die zich daar graag aan willen zetten.

John Carmack, de technologiegoeroe binnen id Software, heeft aan Eurogamer laten weten dat de studio een volgende Quake allerminst uitsluit. Hoewel Carmack de geruchtenmolen op voorhand stillegt door te vermelden dat het enkel om een idee gaat, laat hij niettemin weten hoe een nieuwe Quake eruit zou kunnen zien. "Quake 2 en Quake 4 speelden zich af in het Strogg universum, maar voor een volgende Quake zouden we graag naar de bizarre, Cthulhu-achtige wereld van de allereerste game terugkeren."

De originele Quake werd eerst gepland als een gothische wereld geïnspireerd op het werk van H.P. Lovecraft, die de mythische legende van Cthulhu tot leven riep. Later werd echter beslist om een moderner kantje te creëren, wat zorgde voor een unieke mix van oude en nieuwe elementen. Ridders en demonische wezens neerknallen met een raketwerper? Waarom niet. Carmack vindt die richting interessanter dan nogmaals een verkenning van het Strogg universum dat Quake 2 opwierp.

Ook de voorzitter van id Software, Todd Hollenshead, liet weten dat Quake zeer dierbaar is voor de studio. "Niemand zou zich zorgen moeten maken dat we Quake ooit links laten liggen. Wij zijn allen de grootste fans van de game", aldus Hollenshead.

0 reacties op "John Carmack hint naar een volgende Quake"