Kagura Games reageert op censuurklachten President Yukino

President Yukino
12/10/2018
niet beschikbaar
nee
PC

Bijna een maand geleden, op 15 september 2018, zette Valve de poorten open voor volwassen games op Steam. Na de ophef rondom games als Huniepop en A Kiss for the Petals: Maidens of Micheal, die plotseling niet meer acceptabel waren, besloot Steam hun beleid om te gooien, tot het genoegen van fans van het erotische genre. Daarom zijn sommigen van hen ook niet blij met de Steam-versie van President Yukino die gisteren verscheen en behoorlijk wat censuur bevat.

Kagura Games, de uitgever van het spel, heeft nu gereageerd op deze ophef, met een statement op de Steam-pagina. ''Ik wil graag verduidelijken dat er tijdens Yukino's ontwikkeling een hoop onduidelijkheid was als het aankwam op de regels van Steam,'' aldus de woordvoerder van het bedrijf. ''In het algemeen deden we een hoop aannames op basis van de regels voor de introductie van de nieuwe tools en filters. Yukino was daardoor nogal uitdagend. Ik hoop dat dit opheldert hoe we hier bij uit zijn gekomen.''

De reactie van de uitgever is ergens logisch natuurlijk. De nieuwe filters zijn er pas een paar weken en dit spel zal al veel langer in ontwikkeling zijn geweest. En wanneer zelfs MangaGamer, de grootste uitgever van erotische spellen, nul op rekest krijgt bij Steam, beginnen kleinere partijen hem logischerwijs te knijpen. Toch hoeven fans zich niet druk te maken over toekomstige releases.

''In het algemeen willen we alle originele content in het spel houden. Wij zijn fans, net als jullie. We willen alles behouden. Maar aan de hand van de regels waaraan we ons moeten houden, moeten we soms een compromis sluiten. Dat is vervelend, maar helaas de werkelijkheid. En ik wil me daarvoor verontschuldigen. Ik hoop dat jullie ons vergeven.

Voor toekomstige games zijn we van plan om alle originele content in het spel te houden, nu de regels van Steam grotendeels vaststaan. En ik denk dat we dat kunnen doen.''

Overigens kunnen spelers die zich tekort voelen gedaan ook naar deze website gaan, waar Kagura Games een uncensor patch aanbiedt.

Bron: Steam

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner