hotness 0
News

Kind verwaarloosd door game-verslaafde ouders

Gepost door

Algehele verontwaardiging en ongeloof gingen door de Verenigde Staten toen bekend werd dat een koppel hun driejarige dochtertje verwaarloosde om Second Life te spelen.

Verwaarlozing houdt in deze context niet in dat het kind te weinig aandacht kreeg of dat ze weinig met haar gespeeld werd. Het driejarige meisje is met extreme uithongeringsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze woog nauwelijks zes kilo en haar ontwikkeling liep heel ver achter. Het kind is nauwelijks in staat zelfstandig te bewegen of praten.

Het verontrustende is dat de ouders het kind meenamen naar huis na het onderzoek, waarna ze gelijk weer inlogden om verder te spelen. Hier kwam de politie achter nadat ze het huis binnenvielen na een melding van het ziekenhuis waar het kindje eerder die dag was opgenomen.



De verslaving van de 48 jarige man en zijn vijftien jaar jongere partner zou nog verder reiken dan de thuissituatie. Hun hele leven is over genomen door Second Life. Overal staat de vrouw registreert als zijnde een DJ, een beroep dat ze in Second Life uitoefende, niet in het echte leven. Ook hun Facebook stond vol met ''gebeurtenissen'' welke in de realiteit nooit hadden plaats gevonden. Zelfs de foto's waren van hun avatars.

In 2010 had hetzelfde probleem zich al eerder voortgedaan, waarna het kind bij de ouders was weg gehaald. Enkele weken later is het terug gebracht, waarbij de ouders begeleiding zouden ontvangen voor hulp bij de opvoeding. Door de extreem onbehulpzame houding van de ouders hield de hulp het echter al snel voor gezien, maar dit hebben ze nooit gemeld bij justitie.

0 reacties op "Kind verwaarloosd door game-verslaafde ouders"