Kinderen leren programmeren met de Osmo Coding Starter Kit

In een snel digitaliserende wereld zijn kinderen er steeds meer bij gebaat om van huis uit computervaardigheden mee te krijgen. Maar tegelijkertijd zijn lang niet al die ouders daar even in thuis. Daarom worden steeds meer initiatieven uit de grond gestampt om jong en oud deze vaardigheden bij te brengen.

De Osmo Coding Starter Kit richt zich op de kids, met specifiek een doelgroep van vijf tot tien jaar. Met een iPad en de bijbehorende programmeerblokken leren kinderen in drie programma's een versimpelde vorm van programmeren, hun creativiteit uiten en strategisch denken. Het laatste kan je zelfs met een broertje, zusje, vriend of klasgenoot doen dankzij Coding Duo.

Door fysieke objecten te combineren met digitale in- en outputs leren kinderen hoe deze met elkaar werken en oefenen ze hun fijne motoriek, iets wat al sinds jaar en dag centraal staat in het lesplan van scholen, maar door de toenemende rol van tablets en smartphones in het dagelijkse leven onvoldoende thuis tot uiting komt. Hierdoor is Osmo niet enkel leuk én leerzaam, maar ook nog een positieve bijdrage aan de algemene ontwikkeling van je kinderen.

Benieuwd naar hoe Osmo Coding in de praktijk werkt? Onderstaande video schept duidelijkheid.

           
Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties

Games Headliner