hotness 0
News

Krijg vieze banden met DiRT 5 op de Xbox Series X en Xbox One

Gepost door

Vandaag heeft Codemasters tijdens de Xbox 20/20 stream de eerste gameplay-beelden van DiRT 5 getoond. In de trailer zien we felle kleuren en veel detail. Rook kringelt uit de schoorstenen omhoog, steentjes spatten onder de wielen vandaan en het zonlicht reflecteert op natuurlijke wijze in de plassen op de weg. In dit deel lijken zowel de typische rallywagens als buggy’s hun (r)entree te maken en voert de tocht als vanouds zowel overdags als ‘s nachts over asfalt, zand, gravel, water en sneeuw. Uiteraard verspreid over meerdere locaties, waaronder New York, China en Noorwegen.

Robert Karp, hoofd ontwikkeling van DiRT 5, geeft aan dat de game alle seizoenen bevat. Als voorbeeld werd New York genoemd waar je ‘s winters over de bevroren East Coast River kan slippen maar ook elk ander seizoen kan meemaken. Ook gaf hij aan dat de drie locaties, zoals getoond in de trailer, een kleine selectie zijn. Arizona, Brazilië, Italië en andere plekken in Europa worden als voorbeeld genoemd.

Tijdens de campagne is het weer mogelijk om verschillende echt bestaande sponsoren zover te krijgen je verder te helpen naar de top. Hierbij zal de speler begeleid worden door de stem van Troy Baker. Je wordt tegengewerkt door een rivaal die zijn stem krijgt van Nolan North.

Ook wordt kort aangehaald dat het spel een arcademodus zal bevatten waarin je, zoals gebruikelijk, alles naar wens kan aanpassen. Van het type banden tot aan de snelheid waarmee het weer omslaat. DiRT 5 zal daarnaast een 4-player-splitscreen-optie bevatten.

Grafisch biedt de Xbox Series X de mogelijkheid om 4K op 60fps te spelen of te kiezen voor 120fps. De laadtijden zijn volgens Robert Karp nihil en dit betekent dat je op de Series X binnen enkele seconden aan het racen bent. De game zal ook uitkomen op de Xbox One en middels Smart Delivery éénmaal aangeschaft moeten worden om op beide consoles de best geoptimaliseerde versie te kunnen spelen.

0 reacties op "Krijg vieze banden met DiRT 5 op de Xbox Series X en Xbox One"