Lang gewacht, maar toch gekomen: de nieuwe Madden NFL 21 trailer

Vanwege solidariteit met de Black Lives Matter-beweging hebben we er wat langer op moeten wachten dan origineel gepland, maar hier is die dan toch: de nieuwe trailer van Madden NFL 21, samen met een hélé hoop nieuwe informatie.

Natuurlijk weet je al voor je op play drukt wat je zo ongeveer gaat zien: sporters die elkaar alle hoeken van het veld laten zien om de bal af te pakken. Maar ondertussen zien we stiekem meer, zoals nieuwe technieken die spelers beter laten reageren dan ooit tevoren. Ondergetekende is echter geen rugby-expert en laat daarom liever iemand aan het woord die wél weet waar die het over heeft: Baltimore Ravens Quarterback en Madden NFL 21-poster boy Lamar Jackson.

''Ik groeide al Madden spelende op en bezat elk exemplaar waar ik mijn handen op kon krijgen, dus om nu op de cover te staan van Madden NFl 21 is als een droom die uitkomt, vooral wanneer die cover zoveel van mijn verhaal toont. De verwelkoming in de Madden-familie van de league en van fans is fenomenaal en ik denk dat spelers een hoop plezier zullen hebben met de nieuwe modi in dit jaars spel.''

Een van die nieuwe modi is Face of the Franchise: Rise to Fame, waarin spelers hun eigen gemaakte spelers van school tot sterrenstatus volgen. Zo ervaar je de spanning van de weg, de talentenjacht en het maken van een naam voor jezelf. Hiernaast kunnen spelers zich verheugen op meer dan vijftig nieuwe Superstar X-factor-vaardigheden, Live Playbooks 2.0 en natuurlijk een nieuw seizoen van Ultimate Team.

''Onze spelers zijn enkele van de fanatiekste in de wereld. Ze houden van Madden en we willen er zeker van zijn dat we gehoor geven aan wat zij willen zien in het spel en met elk deel nieuwe dingen introduceren die het naar een volgend niveau tillen,'' aldus Seann Graddy, Executive Producer van EA. ''In Madden NFL 21 zijn er een groot aantal nieuwe, authentieke gameplay-verbeteringen waar zowel onze fanatiekste spelers als reguliere football-fans van zullen genieten, plus unieke ervaringen die alle spelers in staat stellen hun NFL-fantasie uit te laten komen, met nog meer op komst.''

Met de onthulling van de nieuwe trailer is ook de MVP Editie van het spel onthuld, waarmee spelers een hoop extra's krijgen in de vorm van:

  • Drie dagen toegang vóór de release op 28 augustus
  • Lamar Jackson Elite Item met Power Up
  • Zeventien Madden Ultimate Team Gold Team Fantasy Packs
  • Large Quicksell Training Pack
  • Madden Championship Series Ultimate Champion Pack
  • Een van de 21 Elite-spelers uit het Team Elite Pack
  • Een Uniform Pack naar keuze

Mocht je lid zijn dan Origin Access Premier, dan krijg je deze versie overigens gratis en voor niets, terwijl de Basic-leden van Origin en EA voor de launch mogen beginnen met enkele perks en 10% op zowel de game als microtransacties. Premier-leden krijgen deze uiteraard ook.

Als je dacht dat deze lap tekst met deze opsomming aan een eind kwam, heb ik slecht nieuws. EA heeft namelijk ook meer informatie gegeven over Duel Entitlement, diens upgrade-systeem voor tussen generaties. Kort gezegd komt het erop neer dat spelers tot de release van Madden NFL 22 kosteloos hun PlayStation 4- en Xbox One-versies kunnen upgraden, zo lang als dat ze niet een disc-versie gebruiken om te upgraden naar een next-gen console zonder drive. Vermoedelijk omdat de disc in de nieuwe console moet worden gestoken voor authenticatie. Dat is echter niets meer dan speculatie.

           
Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner