Lekker ontspannen tijdens het luisteren van dit Super Mario 64 LoFi Album

Super Mario 64
23/06/1996
Platform
ja
Nintendo 64

De music label Curaga Records heeft aangekondigd dat zij een sprong hebben gewaagd in de wondere wereld van Super Mario met hun nieuwe LoFi album. In Video Game LoFi: Super Mario 64 willen de artiesten 88bit en Save Point een nostalgische ode brengen aan de befaamde soundtrack van Koji Kondo.

Het album bevat 11 tracks die gemaakt zijn in de sfeer van deze charismatische platformer, waarbij ze rustige beats samenbrengen met jazzy LoFi achtergrond.

"Dit was echt een gezamenlijke inspanning," zegt 88bit. "Ik ben erg blij dat Save Point mij benaderde voor het maken van dit album met hem. Dit album geeft mij een kans om de Super Mario 64 songs om te vormen in nieuwe lichte lo-fi."

88bit is tevreden met het resultaat. Hij vertelt ook dat de songs een werkelijke verandering zijn, maar toch blijven vasthouden aan het origineel. "Ik wordt vrolijk bij de gedachte dat mijn vrienden bij de VGM community luisteren naar deze tracks en hoop dat de songs hun weg zullen vinden bij degene die houden van de muziek van Super Mario 64(en zelfs bij degene die helemaal niet bekend zijn met de muziek) en dat ze evenveel plezier hebben in het luisteren ervan, als ik had met het maken ervan."

Na al het moois dat 88bit gezegd heeft, moest ook Save Point er iets over kwijt. Uiteraard was het niets negatiefs.
"We wilden met dit album zo dicht bij het origineel blijven als mogelijk en ik ben erg tevreden over het eindresultaat. We hebben alleen maar analoge synths gebruikt, namelijk de Prophet 5 en de Novation Peak, om echt het geluid te pakken die het warme gevoel van de game weten te vertolken. Elke track heeft live piano, gitaar en percussie. Ik wilde dat deze tracks het gevoel gaven dat je een echt gesprek aan het houden bent met een oude vriend. Het voelde echt of 88bit vanaf het begin op gelijke voet waren met ons doel om iets te maken dat uniek is en 'comfy'.
Save Point gaf niet aan wat hij precies bedoelt met live piano, gitaar en percussie in een opname.

Video Game LoFI: Super Mario 64 is beschikbaar op alle grote streaming services. Wil je een fysiek exemplaar? Je kunt de game via The Materia Store bestellen op CD of casette tape.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner