Madden NFL 21 trailer uitgesteld vanwege Black Lives Matter-protesten

niet beschikbaar
nee
Xbox One

Uitgever Electronic Arts (Unraveled, FIFA, Dragon Age) zou eigenlijk vandaag een nieuwe trailer onthullen van hun jaarlijkse Madden NFL-videogame. Gisteravond liet het echter via Twitter weten daarvan af te zien vanwege de huidige situatie in de Verenigde Staten.

Voor wie onder een steen heeft gelegen: afgelopen week heeft een politieagent de dood van een zwarte medeburger veroorzaakt door bij een arrestatie zijn keel in bedwang te houden, zelfs toen de verdachte te kennen gaf geen lucht te krijgen. Als gevolg van deze kwalijke actie zijn afro-Amerikaanse burgers massaal de straat op getrokken om te protesteren, hetgeen helaas wederom ook geleid heeft tot veel geweld, inbraak en diefstal. De sfeer is hierdoor op zijn best grimmig te noemen in de VS.

Dat EA dit als een slecht moment zien voor een Madden trailer is geheel begrijpelijk, vooral gezien de NFL door de vreedzame protestactie van Colin Kaepernick in 2016 al heel erg geassocieerd wordt met de protestbeweging. En dan een trailer uitbrengen die op de sport kapitaliseert is smakeloos, hetgeen ook EA onderschrijft in het bericht waar het stelt dat ze ''een ander moment vinden om met ons over rugby te spraken. Want dit is groter dan een videogame, groter dan sport en vereist dat we allen naast elkaar staan en ons toeleggen op verandering.''

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner