Magics nieuwe Core Set richt zich op beginnende spelers

Magic: The Gathering - Arena
27/09/2020
niet beschikbaar
ja
PC

Er kan geen discussie over ontstaan: als het aankomt op kaartspellen is Magic: The Gathering de onbetwiste koning op de troon. Maar terwijl dat een lovenswaardige plek is, is het er ook een die nieuwe spelers makkelijk afschrikt, iets wat ook Wizards of the Coast heeft ingezien.

Om de instapdrempel drastisch te verlagen is daarom zojuist Core Set 2021 onthuld, welke zich richt op spelers die voor het eerst kennis willen maken met het Magic-universum. De nieuwe line-up zal ruim tweehonderd nieuwe kaarten introduceren, waaronder Starter Kits met twee kant en klare decks van zestig kaarten. De keuzes zijn echter veel breder en wij gaan ze allen bespreken, beginnende met de klassieke Draft Booster.

Magic-fans weten al wat deze booster packs bevatten: tien common-kaarten, drie uncommons en een rare- of mythic rare-kaart. Hiernaast krijg je één land en één token of ad. In ongeveer een van de drie pakjes zal één common worden vervangen door een willekeurige foil. Of je stuit op een showcase frame, waarbij de kaart een ander uiterlijk krijgt. Maar dat is nog niet alles. Er zijn ook nog eens borderless cards, zoals de linkse kaart hieronder. En sla je direct groot in met een Display Pack (36 Draft Boosters) bij een WPN Store, dan krijg je ook de promo-kaart rechts.

Hou je van zeldzame dingetjes? Dan kun je allicht beter gaan investeren in Collector Boosters. Deze bevatten namelijk een waslijst aan hebbedingetjes, welke Wizards mooi heeft opgesomd in deze afbeelding:

We hadden het al over het verwelkomen van nieuwe spelers en dat is waar de Welcome Boosters om de hoek komen kijken. Deze packs worden gratis uitgedeeld in WPN Stores en bevatten altijd dezelfde kaarten, waaronder legendaries, Planeswalkers en showcase cards om nieuwe spelers op weg te helpen.

Over Planeswalkers gesproken! Core Set 2021 bevat vijf decks die gebaseerd zijn op vijf van zulke helden: Tefari, Liliana, Chandra, Garruk en Basri. De decks zijn gericht op beginners en worden mooi aangevuld met de kaarten uit de Welcome Booster uit de vorige paragraaf. Basri richt zich op het gebruiken van kwantiteit en counters, Teferi focust zich op het trekken van extra kaarten en activeren van abilities, Liliana beloont je voor het offeren van je troepen, Chandra's deck laat je monsters groeien met de kracht van vuur en Garruk moet het hebben van grote monsters. Al deze decks komen bovendien met een code, waardoor je de kaarten ook digitaal krijgt in Magic: The Gathering - Arena.

Die vlag gaat overigens niet enkel op voor de Planeswalkers decks. Ook de Starter Kit waar we het al over hadden bevat een dergelijke code. Sterker nog: het bevat er twee! Zodat je direct met een vriend aan de slag kunt. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan wil je allicht alvast naar een WPN Store gaan, want daar kun je alvast een prerelease pack scoren, bestaande uit zes Draft Booster, een speciale foil card én een kaart over Tefari's leven. En tenslotte is er ook nog een bundel, met daarin tien Draft Boosters, twintig basic lands, twintig foil basic lands, een alternate-art foil pack leader én een veel te grote D20.

Core Set 2021 verschijnt op 3 juli.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner