hotness 0
News

Mark Darrah: ''De naam Anthem is gekozen vanwege samenhorigheid''

Gepost door

Nu de release van Anthem langzaam maar zeker dichterbij komt, krijgen steeds meer outlets de kans om hun prangende vragen aan Electronic Arts en Bioware te stellen. Zo ook Game Rant, die mocht gaan zitten met BioWare Executive Producer Mark Darrah.

Een van de dingen die de interviewer wilde weten, is hoe men bij de naam Anthem is gekomen. En het antwoord vond ondergetekende persoonlijk best wel verrassend: ''Iets een naam geven is ontzettend moeilijk,'' antwoordt Darrah op de vraag. ''We hadden andere namen die we hebben overwogen voor deze game. Wat je wilt voor een game als dit; je wilt iets dat groot voelt, dat soort van hint naar de aard van het spel. Dus, iets wat Anthem doet, is hinten naar samenwerking en hinten naar samenhorigheid en naar andere onderwerpen, terwijl sommige van de andere namen die we besproken hebben wat te klein voelden.''

Een anthem, voor zij die het niet weten, is een lied dat vaak ten gehore wordt gebracht bij zoiets als een religieuze bijeenkomst of sportevenement. Het een nummer dat vaak door een groot deel van de aanwezigen gezongen wordt en daardoor voor een gevoel van verbondenheid voelt. Zoals Darrah al stelt, heeft hierdoor connecties met de thema's van de game Anthem.

0 reacties op "Mark Darrah: ''De naam Anthem is gekozen vanwege samenhorigheid''"