hotness 0
News

Massive Chalice bevat homohuwelijken via Kickstarter

Gepost door

Massive Chalice, een opkomende TBS-game van Double Fine, zal homohuwelijken bevatten. De reden is de enorme vraag die daarnaar is gekomen via het Kickstarter-platform, waarop het spel is gelanceerd. Dat heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt in een interview met Rock, Paper, Shotgun.

Ontwikkelaar Double Fine had naar eigen zeggen wel gespeeld met het idee dat als je huwelijken mogelijk maakt in een game, je vandaag eigenlijk ook een homohuwelijk moet toelaten. Toch werd het idee afgevoerd bij de voorstelling van Massive Chalice, een turn-based strategy game met een epic fantasy timeline, om niemand op de tenen te trappen. Dat was buiten de Kickstarter-community gerekend die massaal in de bres sprong voor de invoering van het homohuwelijk in Massive Chalice. En zo geschiedde het. 

Double Fine bekijkt momenteel hoe ze het best het homohuwelijk in de TBS-game kunnen incorporeren. Het huwelijksmechanisme moet in het spel namelijk voor een nageslacht voor je helden zorgen. In Massive Chalice worden je krijgers ouder en sterven ze uiteindelijk ook daaraan. Daarom zal de optie om te huwen en kinderen te krijgen in het spel zitten. Bij een homohuwelijk kan er geen nageslacht ontstaan en dat compliceert de boel wat. De ontwikkelaar denkt er nu aan om aan het homohuwelijk dan bijvoorbeeld een technology reseach bonus te hangen.

Het homohuwelijk in Massive Chalice zou volledig optioneel zijn. Er wordt trouwens ook nog gespeeld met het idee om het homohuwelijk impliciet in de turn-based strategy game te steken. Daarbij zouden twee helden van hetzelfde geslacht zich dan gewoon samen kunnen “terugtrekken” in hetzelfde kasteel. Aan de fantasie van de speler om de rest in te vullen.

Massive Chalice, het nieuwste game-project van Double Fine, is een enorm succes. De ontwikkelaar is naar het Kickstarter-platform getrokken om via crowdfunding hun turn-based fantasy strategy game een realiteit te maken. Al na enkele dagen was het beoogde ontwikkelingsbudget binnen en nieuwe backers kunnen zich in de komende twintig dagen nog steeds aanmelden.


 

0 reacties op "Massive Chalice bevat homohuwelijken via Kickstarter"