Meer details over Switch Pro lekken uit

Gezien Nintendo's geschiedenis was de vraag nooit of de Nintendo Switch op den duur nieuwe versies zou krijgen, maar wanneer en hoeveel. De Lite was een logisch budgetalternatief voor zij die enkel de handheld wilde benutten, maar met de nieuwe generatie consoles van Sony en Microsoft werd de roep om 4K steeds luider.

Ondanks meerdere lekken, rapportages en een hele hoop speculatie heeft Nintendo vooralsnog de kaken stijf op elkaar gehouden als het aankomt op deze verbeterde versie van hun hybrideconsole. Maar volgens bekende dataminer SciresM kan er geen twijfel over bestaan dat deze in de maak is. De firmware updates voor de consoles verwijzen er namelijk naar en geven zelfs de nodige details vrij.

Overigens is dit niet de eerste keer dat SciresM aangeeft dat een nieuwe Switch onderweg is. Al sinds firmware-versie 10.0.0 wordt het systeem aangehaald, dat intern de codenaam Aula zou hebben. Al verwijst de Switch zelf er ook naar als nx-abcd (waarbij de NX verwijst naar de codenaam van de Switch voor release en abcd een opvolging is van de bestaande codes zoals de abcc van het Lite-model).

Dit Aula model zal een verbeterd display hebben en gebruikt hiervoor een dp2hdmi chip van Realtek, die communiceert via de nvservices module, die daarvoor nieuwe protocollen aanspreekt. De manier waarop dit werkt geeft indicatie van een verbeterd display, waarbij de meest logische opties OLED of MiniLED zijn. Deze wordt gezien de aanduiding niet door dezelfde fabrikant gemaakt als de huidige schermen.

Op het gebied van CPU en RAM lijkt het er op dat er fysiek niet veel wijzigt. Mogelijk zal de hardware echter wel op hogere snelheden worden geklokt om zo 4K te kunnen weergeven. Dit zou logisch zijn gezien bovengenoemde feiten en door andere, technisch ingewikkeldere veranderingen in de hardware. Dat betekent echter niet dat de Switch zelf ook 4K gaat weergeven. Het kan namelijk ook zijn dat het leeuwendeel wordt opgevangen door een nieuw dock, waarmee 4K enkel mogelijk zou zijn in docking mode. Met het oog op batterijduur, dat sowieso al een veelgehoorde klacht is over de Switch, zou dit tevens ook logisch zijn.

Discord

EnquĂȘte
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner