Meerdere ministers openen dit jaar Gamescom

Dat Gamescom officieel een big deal is geworden, zelfs voor zij die niets met het medium hebben, bleek wel in 2017. Toen kwam bondskanselier Angela Merkel opdraven om een van de grootste game-evenementen ter wereld te openen. En nu, in 2019, zijn wederom politici van de partij.

Ditmaal zijn het Andreas Scheuer, federale minister van transport en digitale infrastructuur, en Dorothee BĂ€r, staatsminister van digitalisering, die het spits af mogen bijten. Dit heeft de organisatie achter het evenement vandaag bekendgemaakt.

Als onderdeel van de openingsceremonie zullen beide gasten een woordje doen onder het toeziend oog van uitgenodigde gasten en de pers met een toegangspas. Hiernaast zullen ook Dr Joachim Stamp, minister voor kinderen, familie, vluchtelingen en integratie, en burgemeester van Keulen Henriette Reker een duit in het zakje doen.

''We zijn zeer verheugd om Andreas Scheuer, de federale minister die verantwoordelijk is voor de promotie van games, te mogen verwelkomen bij de opening van Gamescom in Keulen. Hier hopen we te kunnen praten over de juiste basisvoorwaarden voor de game-industrie in Duitsland met de staatsminister van digitalisering Dorothee BĂ€r en andere politieke gasten en een overzicht te kunnen geven van de huidige trends binnen ons medium,'' aldus Felix Falk, Managing Director of Game van de German Games Industry Association.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner