hotness 0
News

Microsoft annuleert Fable: Legends in laat stadium van ontwikkeling

Gepost door

Een opvallende zet van Microsoft; de uitgever annuleert Fable: Legends en sluit mogelijk Lionhead Studios. Dit terwijl de game zich al in een laat stadium van ontwikkeling bevond.

Een reden voor de annulering wordt niet gegeven in de officiële aankondiging en valt ook niet makkelijk te raden. De game had immers afgelopen jaar nog een gesloten bèta, met een open bèta nog op komst. Dit betekent meestal dat de game nagenoeg klaar is en vooral nog uitvoerig getest moet worden. Microsoft is dus bij wijze van geld door het toilet aan het spoelen.

Mogelijk waren de reacties van de playtesters enorm negatief of mogelijk heeft Microsoft geen vertrouwen meer in Lionhead na de matige ontvangst van de laatste games en het vertrek van Peter Molyneux. Het tweede zou kunnen verklaren waarom er gekeken wordt naar een sluiting van de studio, die ongetwijfeld veel getalenteerde ontwikkelaars huisvest. Of het zover gaat komen moet echter nog blijken, want het massale ontslag is niet makkelijk mogelijk via de wet in het Verenigd Koninkrijk.

0 reacties op "Microsoft annuleert Fable: Legends in laat stadium van ontwikkeling"