hotness 0
News

Microsoft beloont gamers die veiligheidslekken melden

Gepost door

Microsoft heeft een Bounty Program gelanceerd, waarmee iedereen in staat wordt gesteld om beveiligingslekken in Xbox Live te rapporteren. In ruil hiervoor looft de techgigant beloningen uit die oplopen tot $20.000 per melding.

Wie denkt zo snel geld te kunnen verdienen moeten we helaas teleurstellen, want je krijgt niet zomaar de hoofdprijs. Enkel voor zeer gevoelige zaken, zoals het op afstand code uitvoeren of het aanpassen van rechten, krijg je het maximale bedrag. En daarbij is enkel de melding maken niet voldoende. Deelnemers aan het programma worden geacht om bij de melding bewijs aan te leveren, zoals videobeelden waarop te zien is dat de exploit kan worden gebruikt of documentatie waarin gedetailleerd wordt hoe dit allemaal werkt.

Afhankelijk van de kwaliteit van de melding en rapportage en de ernst van de ontdekking kan dus $20.000 worden verdiend, maar realistisch gezien zullen de bedragen doorgaans eerder ergens tussen de $500 en $5.000 liggen. Nog steeds leuk geld, maar gezien Microsoft uitvoerig doet testen, verwachten we niet dat meldingen op rap tempo binnen zullen stromen.

0 reacties op "Microsoft beloont gamers die veiligheidslekken melden"