Microsoft doet diens gaming-plannen voor 2020 uit de doeken

De hele situatie rondom de pandemie die de wereld momenteel in zijn greep houdt, heeft de next-gen plannen van Microsoft volledig in het water gegooid. Maar in de afgelopen weken heeft men hard gewerkt aan een nieuwe 2020-strategie, die nu gedeeld is op de website van Xbox.

Zoals je kon verwachten, ligt de nadruk van deze strategie op de aankomende Xbox Series X. Maar ook Xbox Game Pass en Project xCloud komen aan bod. Het belangrijkste nieuws voor velen zal echter met de launch te maken hebben. En daarover is Microsoft kort, maar krachtig: de Xbox Series X en Halo: Infinite staat nog steeds gepland voor dit najaar.

Buiten Halo: Infinite werken de vijftien teams onder de Xbox Game Studios-vlag hard aan games voor de volgende generatie, welke allen beschikbaar worden voor spelers op PC via het Xbox Game Pass-programma. Hiernaast kunnen die ook uitkijken naar onder andere Minecraft: Dungeons, Microsoft Flight Simulator en Wasteland 3.

Op het gebied van Project xCloud is de bedoeling om die later dit jaar samen te voegen met Xbox Game Pass, zodat spelers meer verbonden zijn dan ooit tevoren. Voor het zover is zal de service echter eerst worden uitgerold in meer landen en op meer devices.

Om ons op de hoogte te houden van al deze projecten heeft Microsoft Xbox 20/20 in het leven geroepen, een stream die dit jaar maandelijks zal worden uitgezonden. Van de eerste wisten we al, daar die donderdag zal plaatsvinden en zich zal focussen op third-party-titels voor de Series X, zoals Assassin's Creed: Valhalla. Microsoft laat echter weten dat er ook aandacht zal zijn voor de kleine ontwikkelaars.

Naast nieuwe trailers en mogelijk onthullingen, zal van elke game die getoond wordt ook worden aangegeven of die gebruik maakt van Smart Delivery, waarbij games op Xbox One automatisch worden ge√ľpgraded naar Xbox Series X. Alle games die worden getoond zijn bovendien Xbox¬†Series X¬†Optimized, hetgeen betekent dat ze maximaal gebruik maken van alles wat de hardware te bieden heeft, zoals snelle laadtijden, 4K120fps en DirectX¬†raytracing. Dus kom donderdag zeker de stream hier kijken.

 

Bron: Xbox

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner