hotness 0
News

Microsoft: "Hardcore gamers kopen Kinect eerst"

Gepost door

Microsoft is ervan overtuigd dat hardcore gamers Kinect als eerste zullen gaan kopen, ondanks dat Kinect voor een breder publiek bedoeld is. De motion camera ontvangt sinds de E3 veel kritiek van vooral hardcore gamers.

Marketing Manager Xbox Ryan Moore legt in een interview uit dat Kinect meer gericht is op de zogeheten casual gamers. Kinect is ontwikkeld voor een breder publiek. Dit is goed te zien aan de aangekondigde games. Bij de lancering zal Kinect vijftien launchtitels hebben, waarvan het gros voor mainstream publiek bedoeld is. Toch verwacht Moore dat de hardcore gamers de techniek als eerste aan zullen gaan schaffen, omdat dit met elk product zo gaat.

Microsoft is in het interview eerlijk over Kinect en dekt zich niet in. Het bedrijf geeft aan dat er hardcore games worden ontwikkeld voor de hardcore gamers welke bestuurd worden met een controller, en dat de games die uitkomen voor Kinect, voor iedereen bedoeld zijn. Het is volgens Moore mogelijk dat de hardcore gamers meer geïnteresseerd zijn in de applicaties van Kinect die niets met gamen te maken hebben. Het gaat hierbij om videochat, het besturen van je Xbox 360 met je stem of zonder controller.

Kinect wordt in november gereleased. Een prijs voor de camera is door Microsoft nog niet naar buiten gebracht. De techniek achter Kinect schijnt prijzig te zijn, maar volgens de geruchten zal de software goedkoper worden.

0 reacties op "Microsoft: "Hardcore gamers kopen Kinect eerst""