Microsoft ving bot bij overname Nintendo

Bij het ontstaan van de de Xbox heeft Microsoft een poging gedaan om Nintendo over te nemen. Dit wordt bevestigd in een interview met Bloomberg. Het was eerder al min of meer bekend dat Microsoft ooit interesse toonde, maar nu gaan oud-medewerkers van het bedrijf er nog eens op in. De overname is achteraf een lachertje gebleken.

Om te zorgen dat er genoeg te spelen was op de Xbox, probeerde Microsoft rond de eeuwwisseling de nodige bedrijven op te kopen. Dit begon bij Electronic Arts vanwege Madden NFL en FIFA, maar de ontwikkelaar zag daar niets in. Daarna besloot Microsoft het eens bij het Japanse Nintendo te proberen, niet slecht gedacht natuurlijk. Microsoft was overtuigd van de games die Nintendo maakte, maar vond de hardware achterhaald. Door een samenwerking zouden de games op betere hardware kunnen worden gespeeld.

Het voorstel tot overname bleek uiteindelijk op de lachspieren van de medewerkers van Nintendo te werken. Vertegenwoordigers van Nintendo zijn nog bij het kantoor van Microsoft langsgekomen, maar bij een overname is Microsoft nooit in de buurt gekomen.

Bron: Bloomberg

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner