Microsoft was angstig omtrent Heavy Rain

Heavy Rain
24/02/2010
Adventure
nee
PlayStation 3

Heavy Rain verscheen in 2010 als PlayStation 3-exclusive. Bedenker David Cage vertelde tijdens een BAFTA-event dat Quantic Dream met verschillende uitgevers had gepraat, waaronder Microsoft. Deze gesprekken leverde echter niets op, wat Cage deed besluiten om er een PS3-exclusive van te maken. 

David Cage:

"Microsoft was enigszins angstig omdat Heavy Rain draaide rond ontvoerde kinderen. Zij wilden dit graag veranderen, maar daar hadden wij geen zin in. We konden natuurlijk een game maken rond gekidnapte katten, maar dat een totaal andere ervaring zijn geweest!".

"Het was voor mij een interessant signaal. Er ontstond een besef dat we niet konden samenwerken, omdat ze niet begrepen wat ik wilde bereiken. Ze waren bang voor een schandaal en van wat mensen erover zouden denken en schrijven".

Sony begreep wel waar hij en zijn team mee bezig waren volgens Cage, wat erg fortuinelijk uitpakte voor beide partijen, gezien het succes van Heavy Rain. Ook spirituele opvolger Beyond: Two Souls had hierdoor misschien niet geweest wat het lijkt te worden.

Bron: PlayStationPure

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner