hotness 0
News

Microsoft werkt aan game-streaming dienst

Gepost door

In september 2013 kondigde Microsoft Rio aan, een game-streaming dienst die de strijd met services als Gaikai en OnLive aan moest gaan. Hierna werd het echter stil, tot bleek dat de stekker eruit was getrokken. Rio 2.0 lijkt echter onderweg.

Mary Jo Foley, een journalist ZDNet, meld dit op basis van anonieme bronnen. Op zich is dit niet zo speciaal, ware het niet dat Foley het regelmatig juist heeft gehad als het op Microsoft gerelateerde geruchten aankomt.

Volgens haar informatie zal de nieuwe dienst onder andere Xbox One games naar je browser kunnen streamen en onder de codenaam Arcadia ontwikkelt worden. Waar deze codenaam op slaat is gissen, maar de meest voor de hand liggende optie is de UNSC-kolonie uit Halo.

Vlak na de onthulling van dit nieuws, verscheen er een advertentie op de Microsoft-site. Hierin wordt gezocht naar een senior software engineer voor een geheim project genaamd (je raad het al) Arcadia. Plotsklaps is dit gerucht daarom nieuwswaardig.

Dat Microsoft zijn Xbox One van streaming opties wilt voorzien is logisch. Sony doet immers al een soortgelijk iets met PlayStation Now, na aanleiding van hun overname van Gaikai. Dit zou de verkoopcijfers van Sony nog verder kunnen verwijderen ten opzichte van Xbox One.

0 reacties op "Microsoft werkt aan game-streaming dienst"