Microsofts controller voor mensen met een beperking is gelekt

Gamen is een prachtige hobby, waar we het liefste met zoveel mogelijk mensen van genieten. Helaas is het echter niet voor iedereen mogelijk om zomaar een controller op te pakken. Hardware-fabrikanten zoeken daarom al jaren naar oplossingen voor gamers met verschillende beperkingen. Een van die fabrikanten is Microsoft, en hun nieuwste ontwerp zou naar verluidt nu gelekt zijn.

De lekker in kwestie beweert dat de controller, die nog het meeste weg heeft van een modernere NES-controller, ontwikkeld is om gamers met allerlei soorten beperkingen de gelegenheid te geven om alsnog van ons favoriete medium te genieten. Hoe het precies werkt is echter de vraag.

Zoals op onderstaande afbeelding te zien is, zal deze controller twee grote knoppen bevatten, die vermoedelijk vrij programmeerbaar zijn, zodat de functionalieit op het spel en de speler kan worden aangepast. Hiernaast zien we een kleinere D-pad- en home-, menu en options-knoppen.

Het meest opvallende deel van de contoller zijn de symbolen die bovenaan staan en die doen denken aan symbolen die gebruikt worden voor verschillende functies van de Xbox One. Vermoedelijk is dit gedaan voor mensen die visueel beperkt zijn of die moeite hebben om door de menu's heen te komen. Hiernaast heeft het nog een driekleurige LED erin zitten, die gebruikt kan worden om te signaleren op welke voorgeprogrammeerde besturing dat hij staat. Tenslotte zitten aan de zijkant een USB-aansluiting en een audio jack.

Gezien dit meer een goodwill-project is dan een nieuwe commerciële horizon, is de kans klein dat deze controller wordt meegenomen naar de E3. De verwachting is dan ook dat, als de controller echt is, dat die deze maand nog uit de doeken wordt gedaan.

Bron: Windows Central

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner