Mod moet Duke Nukem terug op zijn troon plaatsen

Duke Nukem Forever
10/05/2011
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Ondanks een ontwikkelingstraject van meer dan een decennium was Duke Nukem Forever vooral een koude douche voor de fans. Twee van hen hebben daarom het heft in eigen handen genomen en een mod gemaakt voor Duke Nukem 3D die de langverwachte Duke Nukem Forever-game brengt zoals de originele ontwikkelaar, 3D Realms, die volgens hen had bedoeld.

Uit frustratie met het spel Duke Nukem Forever 2011 hebben twee die-hard Duke-fans, Gambini en Mikko Sandt, een mod gemaakt om Duke Nukem in ere te herstellen. De mod heet Duke Nukem Forever 2013 en wil spelers DNF laten beleven volgens de originele visie van 3D Realms. De modders hebben Duke Nukem 3D aangepast aan de hand van uitgelekte verhaallijnen en de E3 2001 trailer. Wie mooie graphics wil, zit met deze mod verkeerd. Wie echter Duke Nukem Forever wil spelen “zoals het hoort”, moet volgens de modders hun aanpassing zeker eens proberen.

Duke Nukem is niet minder dan een icoon onder de old-skool FPS-helden. Toen Duke Nukem Forever werd aangekondigd, waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Helaas zou het spel zijn naam alle eer aan doen door voortdurend uitgesteld te worden en in ontwikkeling te blijven. “Forever” werd een ware running gag. De versie van Duke Nukem Forever die in 2011 uitkwam, na jarenlange ontwikkling, had extreem hoge verwachtingen in te lossen en slaagde daar eigenlijk allesbehalve in. Via een mod krijgt The Duke nu toch nogmaals de kans om zijn troon te bestijgen.

Wie de mod eens wil uitproberen kan die hier downloaden. Je moet wel een versie van Duke Nukem 3D bezitten. Zowel op GOG als op Steam is deze game makkelijk te vinden.

Bron: Evil Avatar

Reacties

Sander van Genderen (GameQ Eindredactie) op Woensdag 1 mei 2013 om 11:25

Moet wel een hele sterke mod zijn dan.

David Dejaeghere (Q Administrator) op Woensdag 1 mei 2013 om 11:33

Holy shit die trailer is bloody epic.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner