hotness 0
News

Modder PLAYERUNKNOWN gaat nu aan een eigen game werken

Gepost door

PLAYERUNKNOWN is een naam die de nodige belletjes zal doen rinkelen in de modding community. De Ier maakte al verschillende Battle Royale-mods, die grootschalige multiplayermatches toevoegde aan games als ARMA 3 en H1Z1. Nu is het echter tijd voor de volgende stap.

Brendan Greene, zoals PLAYERUNKNOWN in het dagelijkse leven heet, gaat namelijk aan de slag bij de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Bluehole om zijn concept uit te bouwen tot een volwaardige game met de naam PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS.

''Ik heb altijd een standalone game willen maken, gebaseerd op de mod die ik gemaakt heb voor de ARMA-serie,'' aldus Greene. ''Werken met Bluehole geeft me de middelen en de creatieve vrijheid om de ervaring te bouwen die ik altijd voor me zag. We hebben een geweldig ontwikkelteam klaar staan en ons doel is om een realistische open wereld met diepgaande gameplay en sterke combat mechanieken te maken.''

Het idee achter PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS is dat 64 spelers op een eiland worden gedropt met niets meer dan de kleren die ze dragen. Vervolgens moeten ze het eiland verkennen om zichzelf te bewapenen en de competitie uit te roeien, terwijl het eiland langzaam krimpt, vermoedelijk doordat het water hoger komt te staan. Bluehole en PLAYERUNKNOWN hebben dus al een duidelijk beeld voor ogen van wat ze willen maken en Bluehole is daar bijzonder blij mee:

''Als enorme fans van Battle Royale deelt ons Bluehole team de visie van PLAYERUNKNOWN over strategische combat die gedreven wordt door de tactieken van spelers in dynamische slagvelden,'' zegt Bluehole Production Director Chang Han Kim. ''Voor een titel die we wereldwijd gaan uitgeven is het logisch om samen te werken met de maker, die een verleden heeft met het maken van gameplay waar fans van houden en de samenwerking gaat geweldig, we werken al maanden hard aan PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS.”

 

0 reacties op "Modder PLAYERUNKNOWN gaat nu aan een eigen game werken"