hotness 0
News

Modders maken eerbetoon aan overleden gamer in Skyrim

Gepost door

Als je denkt aan modders, denk je aan naakte NPC's, gigantische monsters of Pokémons die niet in een Pokémon game zitten. Maar soms maken ze ook iets wat meer is dan enkel grappig of leuk. Dan helpen ze Reddit-gebruiker Lastrogu3 met verwerken van zijn broertjes dood.

Taylor overleed in 2013 na een ongeluk met wakeboarden. Het touw dat zijn bord en enkel verbond kwam vast te zitten aan iets onderwater, waardoor de jongen naar onder gesleurd werd. Exacte details ontbreken, maar het gevolg spreekt voor zich.

Lastrogu3, een PC-gamer in hart en nieren, besloot op een gegeven moment de Xbox 360 van Taylor op te starten. Dit als een memento aan zijn broertje, welke Skyrim graag op de console speelde. ''De enige keer dat ik game op een console is om zijn Xbox te gebruiken om in te loggen op zijn account, Skyrim op te starten en dan te kijken naar het laatste dat hij zag in de game. Ik beweeg het karakter niet, sla niet op of wat dan ook, aangezien het dan niet zijn karakter meer zou zijn. Hij is bevroren in tijd, net zoals mijn broertje dat is.''

De community van Reddit, waarop hij zijn verdriet deelde, vroegen om de exacte locatie waar de bevroren speler zich bevond. Als een eerbetoon aan Taylor wilde ze de plek namelijk zelf bezoeken in de game en er bloemen achterlaten. Geraakt door dit gebaar benaderde hij een groepje modders. Deze maakte een kleine tempel op de exacte locatie waar Taylors karakter in tijd bevroren staat. Tevens veranderde ze zijn avatar in een NPC, welke de tempel zo nu en dan bezoekt.

Mocht ook jij Taylor vaarwel willen wensen, dan kun je hier de mod downloaden.

 

0 reacties op "Modders maken eerbetoon aan overleden gamer in Skyrim"