Moero Crystal H komt eindelijk naar het Westen

Lange tijd leek het erop dat Moero Crystal, het derde deel in de Genkai Tokki-serie waar Monster Monpiece en Moero Chronicle ook toe behoren, aan het Westen voorbij zou gaan. De game verscheen in 2015 al voor de PlayStation Vita in Azië, maar nieuws over een lokalisatie bleef maar uit. Maar wie het langst wacht, wacht het best.

Eastasiasoft, Idea Factory en Play-Asia hebben namelijk aangekondigd de handen ineen te hebben geslagen om Moero Crystal H later jaar naar de Nintendo Switch te brengen. Deze verbeterde versie van het spel bevat alle DLC-karakters van het oorspronkelijke spel, Engelse ondertiteling, verbeterde graphics en de gloednieuwe Double Scratch feature, waarmee je nu de affectie van twee dames tegelijkertijd kunt verhogen.

Omdat Play-Asia heeft meegeholpen aan het realiseren van de lokalisatie, mogen zij als enige fysieke exemplaren van het spel verkopen. Helaas moet je daar nog wel even geduld voor hebben, daar reserveringen pas per 28 mei hier geplaatst kunnen worden. Je kunt dan kiezen voor een standaard editie óf een Limited Edition, die behalve de game ook de OST, een artbook, stickers en een certificaat bevat die laat zien welke van de slechts drieduizend exemplaren dat je hebt.

Moero Crystal H zet de suggestieve thema's van diens voorgangers voort, hetgeen duidelijk te zien is in de openings cinematic onderaan dit bericht. Maar ook als je de omschrijving van de game leest, wordt dit al snel duidelijk. De hoofdpersoon is bijvoorbeeld niet de held maar ''the Lucky Pervert'' die samen moet werken met monstermeisjes die ''Panties of Light'' dragen om kerkers te doorkruisen en de ''Bra of Darkness'' te vinden om de wereld te redden. Subtiliteit was duidelijk geen streven bij het maken van de game. Dat kunnen ze bij eastasiasoft echter wel waarderen.

''Bij eastasiasoft zijn we er trots op dat we een Westers publiek content kunnen geven die ze eerder niet zagen,'' vertelt Joshua M. French, Community Manager van eastasiasoft. ''Moero Crystal H is niet te vergelijken met iets wat je buiten Japan zou zijn. Het is het ultieme culturele erfgoed en een excellente RPG op zichzelf.''

           

Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. GameQuarter wordt niet betaald of op andere wijze gecompenseerd voor het plaatsen van dit bericht, maar doet dit wel op verzoek van een van onze relaties. Zij hebben geen inspraak gehad in de inhoud ervan.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner