hotness 0
News

Mutua Madrid Open wordt digitaal gespeeld, gamers krijgen drie extra spelers

Gepost door

Als gevolg van Covid-19 zijn heel wat evenementen noodgedwongen van de baan. Zo ook Mutua Madrid Open, een groot tennistoernooi in het zonovergoten Spanje. Maar tennisfans hoeven niet te treuren, daar het toernooi in een iets ander format doorgaat.

Tennis World Tour zal het podium zijn van een volledig digitaal Tennis World Open, zo maakt ontwikkelaar NACOM bekend. Het bedrijf heeft de handen ineengeslagen met de organisatie van Mutua Madrid Open voor een eSports-toernooi waarin de 32 beste spelers het tegen elkaar op zullen nemen voor grote geldprijzen. Hiernaast zal een tweede toernooi worden gespeeld, waarin diezelfde spelers het opnemen tegen influencers voor een totaal bedrag van € 350.000,-! € 150.000 zal dienen als de prijzenpot voor elk van de twee toernooien, terwijl € 50.000,- zal worden gedoneerd aan ziekenhuizen die strijden tegen de verspreiding van het coronavirus.

Benoit Clerc, Head of Publishing van NACON, zei: "We zijn er bijzonder trots op dat Tennis World Tour, net als andere sportgames van ons, het in de huidige situatie mogelijk maakt dat amateurs en professionele spelers met hun passie verbonden blijven. Dit bevestigt dat we als uitgever op de juiste weg zijn met onze beslissingen en de focus die we hebben op het simulatie-aspect dat we steeds verder blijven ontwikkelen in onze games.”

Maar niet enkel voor de tennisspelers is dit goed nieuws. Ook wij gamers profiteren ervan. Om dit evenement te vieren zullen immers drie spelers kosteloos aan de game worden toegevoegd. De spelers in kwestie zijn Denis Shapovalov, Alex De Minaur en Caroline Garcia.

Dit digitale toernooi begint vandaag en is tot 30 april te volgen via deze Facebook-pagina.

0 reacties op "Mutua Madrid Open wordt digitaal gespeeld, gamers krijgen drie extra spelers"