Niantic belooft dat Pokémon GO Fest dit jaar beter zal lopen

Pokémon: GO
2016
niet beschikbaar
ja
iPhone

Misschien had je het al ergens opgevangen of misschien had je het pushbericht al in het spel zelf gekregen, maar anders bij deze: Niantic gaat nogmaals proberen een Pokémon GO Fest te organiseren, ditmaal zowel in Amerika, Europa als Japan.

Het vorige Pokémon GO Fest kon gerust een ramp worden genoemd waar het bedrijf nu nog altijd van op de blaren moet zitten. Het is dan ook ergens bewonderingswaardig dat het desondanks nog een poging onderneemt. Het bedrijf zegt echter geleerd te hebben van vorig jaar en beweert voorzorgmaatregelen te hebben genomen om een herhaling ervan te voorkomen.

Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld geschakeld met mobiele providers, om zo overbelasting van het netwerk te voorkomen. Dat had het vorig jaar ook gedaan, maar toen was de druk die het evenement op de diensten zou leggen heel zwaar onderschat, waardoor er alsnog connectieproblemen ontstonden.

Een andere voorzorgsmaatregel is dat verschillende activiteiten over een groter gebied worden verdeeld, zodat de mensenmassa zich meer verspreid. Ook dit zou de druk moeten verlagen en de kans op problemen moeten verkleinen. Verder zijn nog enkele optimalisaties uitgevoerd, maar die worden helaas niet verder door Niantic toegelicht.

Wat het tweede Pokémon GO Fest precies in zal gaan houden is overigens nog niet bekend, maar de kans is groot dat we moeten denken aan sterk verhoogde spawnrates voor zeldzame Pokémon, gebiedsexclusieve Pokémon die de evenementlocaties komen bezoeken, veel meer raids met waarschijnlijk legendarische Pokémon en mogelijk speciale missies in field research. Mocht er meer bekend worden, dan lees je het op GameQuarter.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner