Nieuwe PlayStation-controller bevat mogelijk touchscreen

De onvermijdelijke launch van de PlayStation 5 gaat hoogstwaarschijnlijk gepaard met de komst van de Dualshock 5. En dankzij een patent dat Sony heeft ingediend bij het United States Patent and Trademark Office hebben we nu een idee van hoe die er mogelijk uit gaat ziet.

Het patent in kwestie stelt dat Sony bezig is met een nieuwe controller, die nagenoeg gelijk is aan de huidige standaardversie van de Dualshock 4, maar dat op de bovenkant een touchscreen heeft. De kans is hierdoor groot dat deze de touchpad van de huidige controllers vervangt.

Dat Sony een patent aanvraagt betekent overigens niet dat men daadwerkelijk op dit idee voort gaat bouwen. Bedrijven patenteren vaak dingen waar ze niet langer actief mee bezig zijn, puur zodat ze het ten alle tijden alsnog kunnen gaan gebruiken als ze dit wensen, zonder dat andere bedrijven ondertussen het concept al hebben vastgelegd. Verder wordt nergens in het patent gesproken over Dualshock 5 of PlayStation 5, dus het kan zelfs zijn dat deze controller specifiek met een bepaalde game gebundeld gaat worden bij een nog niet aangekondigde PS4-game die er gebruik van maakt. Enkel de tijd zal het leren.

Bron: USPTO

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner